Ubytování na Sardinii

05.02.2012 13:54

Variant ubytování na Sardinii je mnoho. Pokud upřednostňujete pohodlí a servis, určitě je na pováženou poohlédnout se po hotelu. Zdejší hotely jsou na různých úrovních. Pokud jste skromnější, jistě si vystačíte s tříhvězdičkovým hotelem. Cena za noc u těchto hotelů se pohybuje od 50 eur za pokoj, nejčastěji dvoulůžkový, mimo sezonu. V sezoně se ceny obvykle pohybují kolem 100 euro, ale záleží na okolnostech. Noc ve čtyř a pětihvězdičkovém hotelu pak stojí 100 euro a výše. Opět záleží zda je sezona, jaká je vzdálenost od moře a podobně. 

Další možností ubytování jsou takzvané "bed and breakfast". Úroveň bed and breakfast by se dala srovnat s našimi hostely. Ceny se pohybují mnohem níž než ceny hotelů. Mimo sezonu se tak můžete ubytovat za 15 až 50 euro za noc, s tím, že levnější varianta znamená, že můžete pokoj sdílet i s někým jiným. Tuto možnost většinou využívají studenti a dobrodružnější povahy. 

Třetí varianta je pronájem letní vily nebo bytu. Cena pronájmu vily u moře pro 2-6 osob začíná ne 250 eurech za týden. Opět se to odvíjí od místa, úrovně ubytování a termínu. Během hlavní sezony se tato částka určitě znásobí, a může se vyšplhat i na 1700 euro za týden. Letní domy k pronájmu mají obvykle několik ložnic, jeden až dva záchody, kuchyň, obývací pokoj a terasu, často s vyhlídkou na moře. Domy se většinou nacházejí v letoviskách  podél pobřeží. V blízkosti jsou k dispozici supermarkety i restaurace. Apartmány k pronájmu najdete ve městech, často jsou ve větší vzdálenost od moře. Ve městech ovšem funguje veřejná doprava, díky které se hravě dostane k bližším i vzdálenějším plážím. Cena takovýchto apartmánů začíná na 200 eurech za týden. 

Poslední a nejlevnější varianta je kempování. V kempech se můžete ubytovat v karavanech, stanech nebo bungalovech. Zde se cena za osobu mimo sezonu pohybuje kolem 6 eur, plus cena za stan, vodu a elektřinu. 

 

Diskusní téma: Kde se ubytovat?

ubytovani

Datum: 19.06.2012 | Vložil: K a T

prosim, nemate nejaky tip na ubytovani v soukromi anebo levnejsi Bed and Breakfast v oblasti Nuoro?

Přidat nový příspěvek